Grecia si Italia scapa de povara imigrantilor - cum vor fi redistribuite zecile de mii intre statele UE

Marti, 21 Iulie 2015, ora 09:19
1228 citiri
Grecia si Italia scapa de povara imigrantilor - cum vor fi redistribuite zecile de mii intre statele UE
Foto: Captura Youtube/Bellal Afghan

Ministrii de Interne din statele Uniunii Europene au convenit luni, in cadrul unei reuniuni la Bruxelles, sa inceapa in octombrie mutarea a peste 32.000 de imigranti extracomunitari din Grecia si Italia in alte tari europene, cu mult sub tinta de 40.000 propusa de Comisia Europeana.

Transferul celorlalti imigranti ar urma sa fie decis pana la sfarsitul anului, potrivit unor oficiali, relateaza BBC.

Aproximativ 150.000 de imigranti care fug din calea razboaielor si saraciei au sosit in Europa anul acesta, potrivit estimarilor. Majoritatea au ajuns in Grecia si Italia, unde stau in tabere supraaglomerate. Cele doua tari au cerut statelor UE sa preia o parte din povara.

Comisia Europeana a propus transferul a 40.000 de imigranti dupa naufragiul unei ambarcatiuni in Marea Mediterana, in aprilie, soldat cu aproape 800 de morti. Insa statele UE, desi au fost de acord sa ajute, au opinii impartite privind detaliile redistribuirii imigrantilor.

Luxemburgul, care detine in prezent ...citeste mai departe despre "Grecia si Italia scapa de povara imigrantilor - cum vor fi redistribuite zecile de mii intre statele UE" pe Ziare.com

#imigranti Grecia Italia relocati tari Europa , #Stiri International