Grecia va expulza doi diplomati rusi suspectati ca ar fi incercat sa submineze acordul cu Macedonia

Miercuri, 11 Iulie 2018, ora 12:36
833 citiri
Grecia va expulza doi diplomati rusi suspectati ca ar fi incercat sa submineze acordul cu Macedonia
Foto: Arhiva Ziare.com

Grecia va expulza doi diplomati rusi si le va interzice altor doi sa intre pe teritoriul sau, acestia fiind suspectati ca ar fi incercat sa submineze un acord intre Antena si Skopje, privind schimbarea denumirii fostei republici iugoslave, a informat presa greaca.

Ministrul rus de Externe a declarat ca va raspunde corespunzator expulzarii, a informat agentia Interfax.

Grecia a acuzat diplomatii rusi ca ar fi efectuat activitati nepotrivite statutului lor, inclusiv activitati ilegale impotriva securitatii nationale, a informat publicatia athimerini miercuri, citand surse diplomatice.

Purtatorul de cuvant al Guvernului, Dimitris Tzanakopoulos, a declarat ca Grecia nu va tolera un comportament care incalca legislatia internationala.

Acordul intre Atena si Skopje este asteptat sa reduca tensiunea din relatiile bilaterale ale celor doua state si sa permita aderarea Macedoniei la NATO si Uniunea Europeana.

Macedonia si-a declarat independenta in anul 1991, insa Grecia a refuzat sa accepte numele tarii, considerand ca reprezinta o revendicare teritoriala pentru una din regiunile sale nordice, care poarta acelasi nume. Din acest motiv, Grecia a blocat eforturile Macedoniei de a adera la Uniunea Europeana si la NATO.

Citeste si Vladimir Putin, deranjat de acordul dintre Grecia si Macedonia. Moscova nu vrea sa-si piarda influenta in Balcani ...citeste mai departe despre "Grecia va expulza doi diplomati rusi suspectati ca ar fi incercat sa submineze acordul cu Macedonia" pe Ziare.com

#Grecia expulzat diplomati rusi, #Grecia acord nume Macedonia , #Stiri International