Grecia vrea ajungerea rapida la un acord cu creditorii si avertizeaza UE

Joi, 28 Mai 2015, ora 20:39
663 citiri
Grecia vrea ajungerea rapida la un acord cu creditorii si avertizeaza UE
Foto: Parlamentul European

Guvernul Greciei spera ca va ajunge, pana duminica, la un acord cu creditorii internationali, avertizand ca, in caz contrar, vor fi "consecinte" si sugerand intensificarea cooperarii cu Rusia si China.

"Presiunea creditorilor internationali pentru revizuirea Taxei pe Valoare Adaugata (TVA) este asfixianta", a acuzat ministrul grec al Finantelor, Yanis Varoufakis, intr-un discurs rostit in Parlamentul de la Atena.

Mit sau realitate? Continua saga datoriilor Greciei

"Grecia vrea ajungerea la un acord cu creditorii pana duminica. Facem totul pentru a evita intrarea in incapacitate de plati; si creditorii spera sa fie evitata o astfel de situatie. Speram sa ajungem rapid la un acord. Un eventual esec va avea consecinte, nu doar financiare, pentru Uniunea Europeana", a atras atentia, la randul sau, Gabriel Sakellaridis, purtatorul de cuvant al Executivului de la Atena, sugerand o eventuala intensificare a cooperarii Greciei cu Rusia si China.

Banca Centrala Europeana (BCE) a ...citeste mai departe despre "Grecia vrea ajungerea rapida la un acord cu creditorii si avertizeaza UE" pe Ziare.com

#Grecia acord creditori, #Grecia avertisment UE , #Stiri International