Grecii au tupeu: Ce i-au cerut Angelei Merkel sa faca pentru a le da sperante

Duminica, 07 Iunie 2015, ora 22:24
813 citiri
Grecii au tupeu: Ce i-au cerut Angelei Merkel sa faca pentru a le da sperante
Foto: Captura Youtube/SkriptaTV

Ministrul grec de Finante, Yanis Varufakis, a declarat ca tara sa are nevoie de incurajarile Germaniei, si in special ale cancelarului Angela Merkel, cerandu-i acesteia sa rosteasca un discurs care sa dea "speranta" redresarii economice a Greciei si normalizarii relatiilor guvernului de la Atena cu partenerii europeni.

Intr-o postare aparuta duminica pe blogul sau personal, Varufakis i-a sugerat cancelarului german sa vina in Grecia la Atena, Salonic sau in orice alt oras doreste si sa faca un gest asemanator celui facut pe 6 septembrie 1946 la Stuttgart de secretarul de stat american James F. Byrnes, care a sustinut "un discurs al sperantei" pentru a da Germaniei devastate de razboi incredere ca poate sa-si reconstruiasca economia si sa revina la normalitate, transmite agentia EFE.

Ministrul grec de Finante a mentionat in continuare ca acel discurs a fost foarte important pentru Germania, care a beneficiat apoi de "Planul Marshall, de taierea datoriilor si de sosirea ...citeste mai departe despre "Grecii au tupeu: Ce i-au cerut Angelei Merkel sa faca pentru a le da sperante" pe Ziare.com

#ministru grec cerere Merkel discurs incurajare, #Grecia stergere datorii , #Stiri International