Grecii recurg la bitcoin pentru a ocoli restrictiile asupra miscarilor de capital

Vineri, 03 Iulie 2015, ora 16:45
936 citiri

In conditiile in care retragerile de la ATM sunt limitate la 60 de euro pe zi iar depozitele in euro ar putea fi devalorizate prin convertirea in drahme, o solutie pentru greci de o ocoli restrictiile consta in convertirea in moneda virtuala bitcoin.

Desi nu exista cifre exacte, interesul grecilor in aceasta moneda virtuala, care nu poate fi controlata de nicio autoritate monetara si poate fi transferata cu ajutorul unui smartphone, a crescut in mod exploziv in ultima perioada, transmite Reuters.

Referendum in Grecia: Premiera la sondajele de opinie - Ce tabara are un mic avans

Numarul noilor clienti care au depozitat cel putin 50 de euro la BTCGreece, singura platforma de tranzactionare a bitcoin din Grecia, a crescut cu 400% in ultimele doua luni, iar fondatorul BTCGreece, Thanos Marinos, sustine ca numarul absolut al utilizatorilor se ridica la cateva mii.

Utilizarea bitcoin permite grecilor sa faca unul din lucrurile pe care restrictiile asupra miscarilor de capital ...citeste mai departe despre "Grecii recurg la bitcoin pentru a ocoli restrictiile asupra miscarilor de capital" pe Ziare.com

#Grecia criza, #grecia incapacitate plata, #Grecia datorii creditori, #Grecia bitcoin , #Stiri International