Grecii, tot mai speriati de criza: Retragerile de depozite din banci s-au triplat in ultimele zile

Joi, 18 Iunie 2015, ora 20:51
853 citiri
Grecii, tot mai speriati de criza: Retragerile de depozite din banci s-au triplat in ultimele zile
Foto: Arhiva Ziare.com

Retragerile din depozitele bancilor elene au crescut pana la aproximativ doua miliarde de euro in ultimele trei zile, iar ritmul retragerilor zilnice s-a triplat dupa colapsul discutiilor cu creditorii.

Cele doua miliarde de euro retrase din banci de deponentii greci incepand de luni si pana miercuri reprezinta aproximativ 1,5% din depozitele populatiei si companiilor in valoare de 133,6 miliarde de euro care se aflau la bancile grecesti la finele lunii aprilie, au declarat joi pentru Reuters mai multe surse bancare.

Iesirea Greciei din zona euro, iminenta? Anuntul facut de banca centrala

Inainte de esecul negocierilor care au avut loc in week-end, retragerile din depozite se ridicau la 200-300 de milioane de euro pe zi.

Un purtator de cuvant de la Banca centrala a Greciei a refuzat sa comenteze aceste cifre, precizand ca institutia va da publicitatii datele pe luna mai in 26 iunie.

Premier european: Va fi nevoie de un miracol pentru Grecia. Tsipras: Creditorii vor sa ne ...citeste mai departe despre "Grecii, tot mai speriati de criza: Retragerile de depozite din banci s-au triplat in ultimele zile" pe Ziare.com

#criza Grecia, #retrageri bani banci Grecia , #Stiri International