Greva la o companie aeriana germana: 180 de zboruri afectate in preajma Anului Nou

Luni, 30 Decembrie 2019, ora 10:52
1157 citiri
Greva la o companie aeriana germana: 180 de zboruri afectate in preajma Anului Nou
Foto: Arhiva Ziare.com

Insotitorii de zbor ai companiei aeriana germana Germanwings au inceput o greva de trei zile la miezul noptii de duminica spre luni, lansand o actiune menita sa afecteze 180 de zboruri in perioada din preajma Anului Nou.

Eurowings, o filiala a Lufthansa, actualizeaza periodic numarul zborurilor afectate de aceasta greva pe site-ul sau web, informeaza dpa.

Germanwings opereaza zboruri pentru Eurowings, iar aproximativ 30% din flota de 140 de avioane Eurowings apartine Germanwings.

Circa 15% din zborurile Eurowings vor fi afectate, a declarat pentru dpa o purtatoare de cuvant a companiei. "Din 1.200 de zboruri planificate in perioada de greva, peste 1.000 vor fi operate", a precizat aceasta.

Majoritatea zborurilor afectate de greva sunt interne, dar unele legaturi catre Austria si Elvetia vor fi, de asemenea, perturbate.

Sindicatul echipajului de cabina Ufo a cerut vineri insotitorilor de zbor sa participe la aceasta greva incepand cu 30 decembrie.

Reglementarile ce privesc munca part-time s-au aflat in centrul celei mai recente dispute care a dus la declansarea acestei actiuni de protest. ...citeste mai departe despre "Greva la o companie aeriana germana: 180 de zboruri afectate in preajma Anului Nou" pe Ziare.com

#greva companie aeriana germania, #greva Germanwings anul nou , #Stiri International