Gunther Verheugen: Criza nu este nici pe departe pe sfarsite

Marti, 05 Ianuarie 2010, ora 09:16
1213 citiri
Gunther Verheugen: Criza nu este nici pe departe pe sfarsite

Criza e departe de a se fi terminat, iar dupa aceasta recesiune urmeaza o noua criza, atentioneaza Gunther Verheugen, vicepresedintele Comisiei Europene, comisar pentru Industrie si Intreprinderi.

"Criza nu este nici pe departe pe sfarsite. Este absolut gresit sa spunem "Ce a fost mai greu a trecut". Situatia este inca fragila si, dupa criza institutiilor financiare, asistam acum la o criza a statelor. Trebuie deci sa fim constienti ca ne aflam inca in mijlocul recesiunii, si nu catre finalul ei", avertizeaza Verheugen intr-un interviu pentru Financiarul.

Comisarul european mentioneaza ca studiile Comisiei Europene arata ca economia pare ca depaseste perioada critica intr-un ritm foarte lent, asta desi in ultimul trimestru din 2009 observam pentru prima data, dupa ceva vreme, o evolutie pozitiva.

Verheugen insa crede ca nu trebuie sa ignoram faptul ca productia industriala este cu 20% sub nivelul inregistrat in 2008.

"Asistam la o usoara crestere a capacitatii de utilizare in sectoarele industriale. Acum este de 71,4%. In trimestrul al treilea s-a situat la 70,2%. Indicatorul, chiar daca se afla pe un trend ascendent, este inca cu mult sub media pe termen lung, de peste 80%", a subliniat Verheugen.

#productie industriala, # recesiune, # criza, # economie , #Stiri International