Guvernul britanic vrea sa impoziteze bonusurile bancherilor

Luni, 07 Decembrie 2009, ora 13:18
1150 citiri
Guvernul britanic vrea sa impoziteze bonusurile bancherilor

Guvernul britanic vrea sa introduca in exercitiul bugetar 2010/2011 un "super impozit" aplicabil bonusurilor bancherilor, potrivit prevederilor generale ale proiectului care va fi prezentat miercuri, transmite AFP.

Ministrul de Finante, Alistair Darling, se gandeste la un impozit care va fi aplicat, o perioada limitata de timp, bonusurilor care depasesc un anumit nivel, potrivit Financial Times, citat de Mediafax.

BBC a relatat ca un astfel de impozit ar putea viza nu doar bancile britanice, dar si bancile straine cu operatiuni in central financiar londonez.

"Intr-o astfel de perioada dificila, oamenii cred ca cei puternici trebuie sa suporte o povara mai mare", a declarat Darling intr-un interviu publicat duminica.

Cu cateva luni inainte de alegerile legislative, un astfel de impozit va fi popular intr-o tara in care exista in prezent mari nemultumiri la adresa bancherilor, comenteaza AFP.

Guvernul intentiona totodata sa introduca si un impozit de 10% pe profiturile bancilor de peste doua miliarde de lire sterline (2,2 miliarde euro), dar a renuntat, potrivit Financial Times.

Darling va prezenta planul de buget in conditiile cresterii puternice a datoriei publice si a unui deficit bugetar care va fi echivalent in 2009 cu 12,4% din PIB.

Premierul Gordon Brown va sustine luni un discurs in care va arata cum intentioneaza guvernul sa reduca deficitul bugetar la jumatate, in urmatorii patru ani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#guvern, #britanic, #bonusuri, #bancheri , #Stiri International