Guvernul britanic vrea sa mareasca impozitul pe venit pentru cei bogati

Luni, 24 Noiembrie 2008, ora 10:33
1294 citiri
Guvernul britanic vrea sa mareasca impozitul pe venit pentru cei bogati

Ministrul britanic al finantelor, Alistair Darling, va anunta luni cresterea impozitului pe venit pentru contribuabilii instariti, cu ocazia prezentarii in linii mari a proiectului de buget pe 2009-2010, arata BBC si The Sun, citate de AFP. Oficialii britanici vor sa creasca nivelul impozitului la 45%, de la 40%, pentru persoanele al caror venit anual depaseste 150.000 de lire sterline (180.000 de euro).


Darling ar urma, de asemenea, sa anunte o scadere a taxei pe valoare adaugata (TVA), de la 17,5%, la 15%.


Cresterea nivelului impozitarii este menita sa compenseze cheltuielile guvernului, pe care premierul le considera necesare pentru stimularea economiei nationale si relansarea sectorului financiar, pe termen lung.


Conservatorii au condamnat masura propusa de laburisti, considerand ca aceasta va descuraja investitorii.


Premierul britanic Gordon Brown a promis recent familiilor ca le va ajuta sa depaseasca perioada de criza economica, in conditiile in care a sugerat ca se pregateste sa acorde facilitati fiscale de miliarde de lire sterline, in urmatoarele doua saptamani, scria The Daily Telegraph.


Masurile ar putea insemna mai multe sute de lire sterline pentru fiecare familie si vor include extinderi ale facilitatilor fiscale si ajutor pentru plata facturilor de combustibil, pentru batrani, relateaza publicatia britanica.