Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Guvernul da 75.000 de euro ca sa afle de ce emigreaza romanii si cum sa ii aduca inapoi

Guvernul da 75.000 de euro ca sa afle de ce emigreaza romanii si cum sa ii aduca inapoi
Guvernul a aprobat, joi, plata unei contributii financiare de 75.000 de euro la bugetul Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE) pentru realizarea unui studiu privind comunitatile romanesti din strainatate.

Studiul vizeaza, printre altele, dimensiunea comunitatilor, principalele motive ale emigrarii si factorii care ar putea determina revenirea in tara.

Executivul informeaza ca acordul privind realizarea studiului a fost semnat la 6 martie 2017, intre Ministerul Afacerilor Externe si Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica, iar partea romana are la dispozitie trei luni pentru a notifica OCDE cu privire la finalizarea procedurilor interne care sa permita intrarea in vigoare a acordului.

Studiul vizeaza in principal: dimensiunea comunitatilor romanesti rezidente in statele membre OCDE, principalele state de destinatie, repartizarea geografica a grupurilor specifice, statistici privind distributia pe varste, gen, nivel de educatie, statut pe piata fortei de munca, principalele domenii de activitate, analiza comparativa cu alte comunitati din diaspora.

De asemenea, studiul va include informatii cu privire la principalele motive ale emigrarii si factorii care ar putea determina revenirea in tara, tendintele actuale in comparatie cu comunitatile din alte state de emigratie, evolutii in domeniul emigrarii si al repatrierii.

Rezultatele le vom cunoaste in termen de 18 luni de la plata contributiei.

Citeste si:
43.000 de medici au plecat din Romania dupa ce am intrat in UE. Doar pregatirea lor ne-a costat 3,5 miliarde, o pierdere irecuperabila70% dintre romanii din diaspora vor sa vina acasa, dar nu-i lasa coruptia si nivelul de trai ...citeste mai departe despre "Guvernul da 75.000 de euro ca sa afle de ce emigreaza romanii si cum sa ii aduca inapoi" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 301 ori