Guvernul din Dubai nu va vinde active pentru a ajuta Dubai World

Luni, 07 Decembrie 2009, ora 12:45
1123 citiri
Guvernul din Dubai nu va vinde active pentru a ajuta Dubai World

Guvernul din Dubai nu va vinde active pentru a onora angajamentele financiare ale companiei de stat Dubai World, insa corporatia ar putea renunta la o parte din activele detinute pe plan international, a declarat luni ministrul Finantelor din Dubai, Abdulrahman al-Saleh, pentru Al Jazeera.

"Vanzarea de active, ale companiei si nu ale guvernului, face parte din procesul de obtinere de finantare. Exista confuzie in media privind presupusa intentie a guvernului de a vinde active (...) Compania are investitii straine si afaceri imobiliare pe plan international. Nimic nu previne vanzarea acestor active", a aratat oficialul pentru postul de televiziune, preluat de Reuters.

Dubai World are si active pe plan local care ar putea fi pregatite de vanzare pentru rambursarea datoriilor, a previzat al-Saleh, subliniind insa ca guvernul nu garanteaza datoria companiei.

Grupul Dubai World, controlat de stat, a cerut pe 25 noiembrie un moratoriu de sase luni pentru toate datoriile, aratand ca doreste sa restructureze datorii de 26 miliarde de dolari ale dezvoltatorilor imobiliari Nakheel si Limitless World.

Creditorii holdingului au format saptamana trecuta un comitet de negociere care urma sa poarte primele discutii cu reprezentantii Dubai World in aceasta saptamana.

Al-Saleh a refuzat sa comenteze pe marginea acestor discutii, sau asupra planurilor anuntate anterior de emiratul Dubai, de a strange fonduri de 5 miliarde de dolari prin vanzarea de obligatiuni de stat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#guvern, #dubai, #datorii, #active , #Stiri International