Guvernul pro-rus al Crimeii va nationaliza intreprinderile de stat ucrainene din peninsula

Miercuri, 12 Martie 2014, ora 17:45
1311 citiri
Guvernul pro-rus al Crimeii va nationaliza intreprinderile de stat ucrainene din peninsula

Guvernul republicii autonome Crimeea (sudul Ucrainei) prevede nationalizarea, cat mai repede posibil, a intreprinderilor de stat ucrainene de pe teritoriul peninsulei, a anuntat vicepremierul Rustam Temirgaliev, citat de Efe.

'Activele companiilor de stat, inclusiv cele ale societatii de exploatare a resurselor minerale Cernomorneftegaz, precum si unele centre de sanatate publica de stat vor trece in curand in proprietatea republicii Crimeea', a declarat agentiei de presa Interfax numarul doi in executivul de la Simferopol (capitala Crimeii), dar a carui legitimitate este negata de noile autoritati de la Kiev.

Societatile private inregistrate legal in Crimeea nu vor avea nicio problema

Temirgaliev a dat asigurari ca societatile ucrainene private inregistrate legal in Crimeea nu vor avea nicio problema si 'pot cotinua sa activeze ca inainte'.

Cu privire la situatia sistemului bancar din republica autonoma, el a explicat ca bancile rusesti au inceput deja sa intre pe teritoriul Crimeii si ca mai multe dintre ele intentioneaza sa-si deschida reprezentante aici.

Parlamentul Crimeii a adoptat marti o declaratie de independenta fata de Ucraina, reiterand dorinta de a adera la Federatia Rusa. Declaratia precizeaza ca independenta Crimeii urmeaza sa fie aprobata in urma unui referendum, programat sa aiba loc duminica si care a fost deja declarat ilegal de catre guvernul central al Ucrainei.

Locuitorii Crimeii vor fi convocati la urne pentru a raspunde daca prefera reunificarea Crimeii cu Rusia, ca subiect al Federatiei Ruse, sau daca sustin o revenire la Constitutia Crimeii din 1992 si statutul de parte a Ucrainei, cu mai multa autonomie.

Populatia peninsulei Crimeea este formata din 60% rusi, 25% ucraineni si 12% tatari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#crimeea companii, #nationalizare companii, #crimeea nationalizare , #Stiri International