Harvey ar putea sa coste Texasul 180 de miliarde de dolari, mai mult decat a costat Katrina

Luni, 04 Septembrie 2017, ora 08:23
892 citiri

Pagubele materiale provocate in Texas de furtuna Harvey, care a cauzat inundatii importante saptamana trecuta, ar putea atinge intre 150 si 180 de miliarde de dolari (intre 126 si 152 miliarde de euro), a anuntat guvernatorul statului Greg Abbott.

Aceasta estimare este 20 de ori mai mare decat prima anvelopa, de 7,85 de miliarde de dolari (6,6 miliarde de euro) ceruta Congresului de catre Donald Trump, in vederea finantarii reconstructiei zonelor sinistrate.

"Zona geografica si populatiile afectate de acest oribil uragan si inundatii sunt mult mai importante decat in timpul (uraganului) Katrina, care a costat peste 120 de miliarde de dolari", a declarat duminica, pentru Fox News, Greg Abbott.

Uraganul Katrina a devastat in 2005 Louisiana, un stat vecin cu Texasul, si mai ales orasul New Orleans.

Consilierul Casei Albe pentru Securitate Interna Tom Bossert a anuntat joi ca cereri de ajutorare vor fi solutionate in etape, pe masura ce nevoile vor fi mai bine evaluate si cunoscute.

Gafe facute de Trump, la intalnirea cu victimele uraganului Harvey: Oamenii sunt fericiti. Am vazut multa fericireUn nou uragan s-a format in Atlantic. Harvey a lasat in urma cel putin 37 de de morti si zeci de mii de sinistratiONU crede ca precipitatiile aduse de uraganul Harvey au legatura cu schimbarile climatice ...citeste mai departe despre "Harvey ar putea sa coste Texasul 180 de miliarde de dolari, mai mult decat a costat Katrina" pe Ziare.com

#uragan Harvey pagube Texas, #cost uragan Harvey , #Stiri International