Hillary Clinton crede ca votul pentru Brexit a fost o repetitie pentru infrangerea sa in fata minciunilor populiste

Sambata, 14 Octombrie 2017, ora 19:23
1022 citiri
Hillary Clinton crede ca votul pentru Brexit a fost o repetitie pentru infrangerea sa in fata minciunilor populiste
Foto: Facebook/Hillary Clinton

Hillary Clinton crede ca votul pro-Brexit si in special informatiile false care au circulat in timpul campaniei premergatoare referendumului din Marea Britanie au pregatit terenul pentru infrangerea sa in fata lui Donald Trump, in cursa prezidentiala din SUA.

"Uitandu-ne inapoi la votul pentru Brexit, acesta a fost intr-o anumita masura precursorul a ceea ce ni s-a intamplat in SUA", a spus fostul secretar american de stat intr-un interviu pentru BBC One, noteaza The Guardian.

Minciuna reprezinta un instrument foarte puternic, a continuat Hillary Clinton, referindu-se la informatiile false oferite alegatorilor de catre cei care au sustinut iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana.

Si drept urmare, pentru ca s-a putut castiga o campanie cu o asemenea miza si de o asemenea anvergura in Marea Britanie, exemplul a fost luat imediat si in Statele Unite, unde minciunile au fost folosite pentru a influenta alegatorii.

Atat campania pentru referendumul din Marea Britanie, cat si cea pentru alegerile prezidentiale din SUA au fost marcate de fenomenul stirilor false, informatii fabricate pentru a influenta o parte din electorat.

Rusia ar fi jucat un rol foarte important in acest fenomen, insa au fost implicati si actori locali, scrie sursa citata.

C.S. ...citeste mai departe despre "Hillary Clinton crede ca votul pentru Brexit a fost o repetitie pentru infrangerea sa in fata minciunilor populiste" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Hillary Clinton Brexit, #Brexit alegeri prezidentiale SUA , #Stiri International