Holocaust, varianta 2016? Refugiati fortati sa renunte la bunuri ca sa-si plateasca sederea

Miercuri, 13 Ianuarie 2016, ora 09:14
1143 citiri
Holocaust, varianta 2016? Refugiati fortati sa renunte la bunuri ca sa-si plateasca sederea
Foto: Arhiva Ziare.com/Anca Magurean

Danemarca doreste sa oblige imigrantii sa renunte la obiectele de valoare pentru a-si plati sederea cat timp dureaza procesarea cererii lor de azil. ONU a avertizat ca aceasta lege va alimenta teama si xenofobia.

Guvernul danez are insa majoritatea parlamentara necesara pentru a trece miercuri legea ce limiteaza dramatic drepturile refugiatilor, scrie The Guardian.

Legea impune ca azilantii care sosesc in tara cu peste 10.000 de coroane in bani gheata asupra lor "vor trebui sa foloseasca surplusul la 10.000 pentru a plati pentru sedere", a anuntat purtatorul de cuvant al Guvernului, Marcus Knuth.

O varianta anteriora a legii, care solicita azilantilor sa renunte la bunurile cu valoare sentimentala, precum verighete, sau bunuri esentiale, precum ceasurile, a fost modificata dupa ce a fost puternic criticata.

Knuth a raspuns acuzatiilor de similitudine intre noua lege si tratamentul evreilor in Holocaust. Reprezentantul Guvernului danez a spus ca acuzatiile sunt "ridicole", ...citeste mai departe despre "Holocaust, varianta 2016? Refugiati fortati sa renunte la bunuri ca sa-si plateasca sederea" pe Ziare.com

#Danemarca lege azilanti bunuri, #Danemarca confiscare bani imigranti , #Stiri International