Hotel ingropat de avalansa in Italia UPDATE: Au fost gasiti 8 supravietuitori, printre care s-ar putea afla o romanca si fetita ei

Vineri, 20 Ianuarie 2017, ora 15:41
893 citiri
Hotel ingropat de avalansa in Italia UPDATE: Au fost gasiti 8 supravietuitori, printre care s-ar putea afla o romanca si fetita ei
Foto: Twitter/Vigili del Fuoco

Opt persoane au fost scoase in viata la suprafata, din zapada, in urma operatiunilor de salvare de dupa avalansa care a lovit hotelul Rigopiano din Italia.

Printre acestea s-ar putea numara romanca Adriana si fiica sa in varsta de 6 ani, Ludovica, anunta Mediafax, care mentioneaza ca informatia nu a fost confirmata oficial.

Cei scosi de sub zapada si daramaturi sunt doua fetite si 6 adulti, arata BBC.

Supravietuitorii sunt in prezent transportati cu elicopterul la spital.

Cel putin patru oameni sunt morti, si aproape 20 sunt inca de negasit.

.rt +++ #SLAVINA #FARINDOLA: SALVI TRE UOMINI, DUE DONNE E UNA BAMBINA ++++ pic.twitter.com/miozNwijrT- GiornaleProCiv (@giornaleprociv) January 20, 2017

Echipele de salvare ajunse lucreaza in conditii dificile, zapada fiind mare, la fel si riscul unei alte avalanse.

Vineri a iesit la iveala si faptul ca unul dintre supravietuitori, gasit joi, bucatarul Giampiero Parete, care isi facea vacanta la hotel impreuna cu sotia sa romanca si cei doi copii, a fost cel care a dat alarma, sunandu-si seful.

Parete, care cu putin timp inainte de avalansa iesise din hotel pana la masina, pentru a lua un medicament pentru sotia sa, asa explicandu-se si cum de a scapat, si-a sunat seful, rugandu-l sa anunte autoritatile.

Acesta, la randul sau, a alertat autoritatile, dar apelurile sale au fost ignorate timp de mai multe ore. Abia la doua ore dupa tragedie unul dintre apeluri a fost luat in serios si o echipa de salvare a fost mobilizata, la orele 20:00, arata AP.

A durat insa mult pana ce acestea sa ajunga in zona, drumurile fiind blocate de zapada. In cele din urma, au reusit sa ajunga, in jurul orei 4:00, pe schiuri si cu elicopterul.

In prezent, langa hotelul din care a mai ramas la suprafata doar un etaj, restul de trei fiind ingropate in zapada, se afla echipe de salvare ce insumeaza 135 de persoane.

Avalansa de miercuri seara a venit ca urmare a seriei de cutremure care a zguduit centrul Italiei in aceeasi zi. Cand hotelul a fost lovit de zapada, clientii se aflau la receptie, asteptand ca drumurile sa fie deblocate. Acestia ar fi trebuit sa fie deja plecati, insa zapada de pe carosabil i-a facut sa mai zaboveasca in Rigopiano.

Vineri a iesit la iveala si faptul ca cei doi caini ciobanesti ai hotelului, Lupo si Nuvola, au supravietuit dezastrului. Acestia au mers kilometri intregi prin zapada, pana ce un localnic i-a gasit si le-a oferit mancare si un loc cald. ...citeste mai departe despre "Hotel ingropat de avalansa in Italia UPDATE: Au fost gasiti 8 supravietuitori, printre care s-ar putea afla o romanca si fetita ei" pe Ziare.com

#fetita romanca supravietuit avalansa Italia, #romani hotel avalansa Italia, #hotel avalansa Italia morti , #Stiri International