Hyundai, al patrulea partener FIFA nemultumit de alegerea Qatarului pentru Cupa Mondiala 2022

Marti, 10 Iunie 2014, ora 08:32
1482 citiri
Hyundai, al patrulea partener FIFA nemultumit de alegerea Qatarului pentru Cupa Mondiala 2022

Dupa Adidas, Sony si Visa duminica, Hyundai, au alt partener important al FIFA, si-a exprimat luni speranta ca va fi deschisa o "ancheta aprofundata" privind acuzatiile de coruptie legate de atribuirea Cupei Mondiale de fotbal 2022 Qatarului, scrie AFP.

"Avem incredere in FIFA pentru a lua in serios aceste afirmatii, iar Camera de investigatii a comitetului de etica sa realizeze o ancheta aprofundata", a declarat constructorul auto sud-coreean intr-un comunicat.

"Hyundai Motor sustine fotbalul fiindca este un sport ce-i uneste pe oamenii din lumea intreaga si suntem convinsi ca Mondialul este evenimentul ideal pentru a atinge acest obiectiv", a mai indicat constructorul.

Sony spera deschiderea unei anchete

Intr-un comunicat publicat luni, Sony a anuntat ca spera deschiderea "unei anchete adecvate vizand aceste informatii". Grupul japonez a continuat: "Iar noi continuam sa speram ca FIFA adera la principiile sale de integritate, de etica si de fair-play in ansamblul operatiunilor sale".

Sony si Hyundai se numara printre cei sase parteneri principali ai FIFA, impreuna cu Adidas, Coca Cola, Emirates si Visa. Impreuna, aceste sase companii contribuie cu sute de milioane de dolari la venitul FIFA.

Desi tonul comunicatelor este foarte sobru, este ceva foarte rar ca marii sponsori ai FIFA sa se exprime, iar faptul ca au renuntat la tacerea lor obisnuita arata ca ei sunt foarte nelinistiti.

Aceste reactii au aparut dupa dezvaluirile din ziarul Sunday Times. Cotidianul britanic sustine ca a obtinut numeroase documente ce dovedesc ca fostul membru al comitetului executiv FIFA, Mohamed Bin Hammam, a facut plati de circa 5 milioane dolari unor inalti oficiali in schimbul votului pentru Qatar.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#fifa coruptie, #hyundai fifa , #Stiri International