Iarna atomica: Cum ar arata planeta noastra dupa un razboi nuclear

Duminica, 14 Februarie 2016, ora 20:24
1317 citiri

La inceputul anilor '80, oamenii de stiinta americani si rusi au schitat un scenariu sumbru: intr-un razboi dintre cele doua superputeri, fumul provenit de la incendiile provocate de explozii nucleare ar fi atat de dens incat ar bloca razele Soarelui, transformand Pamantul intr-un loc rece, intunecat si secetos, lipsit de vegetatie, pentru o lunga perioada de timp.

Scenariul a devenit cunoscut drept iarna nucleara. Nu am mai auzit prea multe despre acest viitor apocaliptic in ultimii ani. Insa cercetarile despre potentialul distructiv al razboiului cu arme atomice au continuat.

Cu toate ca Statele Unite si Rusia au hotarat, in 2010, sa isi reduca arsenalul nuclear, ambele tari au capacitatea nu doar de a provoca distrugeri instantanee, ci si de a determina temperaturile globale sa scada sub pragul inghetului, chiar si in timpul verii. Culturile agricole ar fi distruse, iar foametea ar putea ucide mare parte din omenire.

SUA si Rusia, in pragul unui razboi nuclear in urma cu ...citeste mai departe despre "Iarna atomica: Cum ar arata planeta noastra dupa un razboi nuclear" pe Ziare.com

#iarna nuclera, #iarna nuclera bomba atomica, #razboi nuclear, #efecte bomba nucleara , #Stiri International