Iata care sunt cei mai importanti lideri mondiali care au pierdut puterea in 2016 si ce a ramas in urma lor

Vineri, 30 Decembrie 2016, ora 21:00
1973 citiri

Scena politica mondiala s-a schimbat enorm in anul care tocmai se incheie. Cel mai puternic lider al planetei, presedintele american Barack Obama, este ca si plecat de la Casa Alba, in timp ce nu mai putin de trei premieri importanti si-au dat demisia dupa ce au suferit infrangeri in referendumuri.

In America, Donald Trump ii va lua locul in Biroul Oval lui Barack Obama, desi republicanul este intens criticat ca nu are deloc experienta intr-o functie politica de conducere, arata The Independent.

Presedintia miliardarului ar putea fi chiar periculoasa, spun unii analisti. Trump nici nu si-a preluat mandatul de presedinte, dar a si reusit sa tensioneze relatiile dintre SUA si China, prin faptul ca a fost primul lider american din 1979 pana in prezent care a vorbit cu presedintele Taiwanului.

In plus, intr-o discutie la telefon cu liderul filipinez Rodrigo Duterte, Trump i-a urat acestuia succes in razboiul sangeros impotriva drogurilor, in care mii de cetateni au fost ucisi si ...citeste mai departe despre "Iata care sunt cei mai importanti lideri mondiali care au pierdut puterea in 2016 si ce a ramas in urma lor" pe Ziare.com

#lideri plecat 2016, #lideri mondiali demisie 2016 , #Stiri International