Iese Marea Britanie din UE? Noutati despre referendum, Cameron pleaca in turneu de lobby

Joi, 28 Mai 2015, ora 09:36
974 citiri
Iese Marea Britanie din UE? Noutati despre referendum, Cameron pleaca in turneu de lobby

Britanicii vor fi chemati sa voteze cu "Da" daca vor sa ramana in Uniunea Europeana, cand va avea loc un referendum in urmatorii doi ani, a anuntat joi guvernul conservator.

Intrebarea la care trebuie sa raspunda pe buletinul de vot va fi: "Ar trebui Regatul Unit sa ramana un membru in Uniunea Europeana?".

Formularea este vazuta ca semnificativa intrucat campania "in" va fi capabila sa se marcheze drept campania lui "da" si probabil sa se plaseze intr-o lumina mai pozitiva decat adversarii ei, noteaza Reuters.

Proiectul de lege ce detaliaza modalitatile consultarii va fi prezentat parlamentului britanic joi, la o zi dupa deschiderea sesiunii parlamentare.

Cameron o ameninta pe Merkel cu iesirea Marii Britanii din UE: Daca nu obtinem ce vrem...

Guvernul a facut aceasta dezvaluire in timp ce se pregateste sa publice legea ce garanteaza ca referendumul va avea loc inainte de sfarsitul anului 2017 si prim-ministrul David Cameron pleaca joi intr-un turneu de doua zile prin ...citeste mai departe despre "Iese Marea Britanie din UE? Noutati despre referendum, Cameron pleaca in turneu de lobby" pe Ziare.com

#referendum Marea Britanie iesire Uniunea Europeana , #Stiri International