Iesirea Marii Britanii din UE va trebui amanata, pentru ca actele nu vor fi gata la timp

Sambata, 02 Martie 2019, ora 16:10
918 citiri
Iesirea Marii Britanii din UE va trebui amanata, pentru ca actele nu vor fi gata la timp
Foto: Pixabay.com / CC0 Creative Commons

Iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana va trebui amanata, chiar daca Acordul Brexit va fi aprobat de Camera Comunelor, deoarece nu mai este timp suficient pentru ratificarea documentului de catre tarile si institutiile europene, afirma negociatorul-sef al UE, Michel Barnier.

Intrebat daca este posibil ca Acordul Brexit sa fie ratificat de Uniunea Europeana in cazul in care Camera Comunelor il va aproba pe 12 martie, Michel Barnier a raspuns, potrivit publicatiilor Die Welt si El Mundo: "Nu, nu. Ar urma sa fie o prelungire a negocierilor motivata ori tehnica".

"Dar trebuie intrebata Marea Britanie. Daca va fi acordat votul pe 12 martie, iar procedura (de ratificare -n.red.) dureaza doua luni, atunci s-ar justifica", a spus negociatorul-sef al UE, conform cotidianului The Independent.

Michael Barnier a precizat Bruxellesul este pregatit sa ofere Londrei "garantii suplimentare, asigurari si clarificari ca solutia mentinerii statutului frontierei irlandeze va fi doar temporara".

"In opinia mea, problema nu trebuie prelungita trei sau sase luni, deoarece nu trebuie prelungita starea generala de incertitudine in Europa dupa scrutinul europarlamentar, dar decizia le va apartine sefilor de state", a explicat Barnier. Decizia amanarii iesirii Marii Britanii din UE poate fi luata de Consiliul European. ...citeste mai departe despre "Iesirea Marii Britanii din UE va trebui amanata, pentru ca actele nu vor fi gata la timp" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Brexit acord, #Brexit data limita , #Stiri International