Imigranti romani exploatati in Marea Britanie? Channel 4, acuzat ca a difuzat un reportaj fals

Miercuri, 21 Octombrie 2015, ora 09:23
1061 citiri
Imigranti romani exploatati in Marea Britanie? Channel 4, acuzat ca a difuzat un reportaj fals
Foto: Arhiva Ziare.com

Jurnalistii de la Channel 4 au realizat un reportaj cu camera ascunsa care, aparent, dezvaluia in ce conditii greu de imaginat lucreaza imigrantii romani in Marea Britanie, insa acum sunt acuzati ca au falsificat investigatia.

In reportajul difuzat luni, jurnalistii pretind ca apar muncitori romani care separa si ambaleaza mere, fiind angajati ai firmelor care livreaza aceste fructe unor mari supermarketuri din Marea Britanie, scrie Fresh Produce.

Deutsche Welle, despre romanii exploatati care muncesc ca sclavii in Germania

In material se spune ca muncitorii lucreaza aproape non-stop, iar in filmari se poate observa mizeria din rulotele in care sunt cazati. Romanii au dezvaluit in reportaj ca sunt foarte prost platiti si ca sunt inlocuiti cu usurinta daca nu muncesc suficient de mult.

Totusi, agentia de recrutare care i-a adus pe acesti romani la munca in Marea Britanie, Pro-Force, sustine ca reportajul respectiv nu a fost filmat in zona fermei in care lucreaza imigrantii. ...citeste mai departe despre "Imigranti romani exploatati in Marea Britanie? Channel 4, acuzat ca a difuzat un reportaj fals" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#romani exploatati Marea Britanie, #romani mere Marea Britanie , #Stiri International