Imigrantii, solutia pentru scaderea demografica a Europei? Ce trebuie sa faca Romania

Joi, 03 Septembrie 2015, ora 15:30
927 citiri
Imigrantii, solutia pentru scaderea demografica a Europei? Ce trebuie sa faca Romania
Foto: Arhiva Ziare.com

Criza demografica si deficitul de forta de munca din Europa nu isi gasesc o solutie in absorbtia imigrantilor care, iata, au generat cea mai mare criza dupa Al Doilea Razboi Mondial, afirma analistul de politica externa Dan Dungaciu, sugerand Romaniei o solutie indrazneata si rationala.

"Ideea ca acest proces migrationist este solutia mult asteptata la criza demografica a Europei este naiva. Este ca o ciorba reincalzita si servita inca o data europenilor care au refuzat-o cu ani de zile inainte. E vorba despre dezbaterile europene de pe vremea cand se spera ca Turcia are sanse sa se integreze.

Argumentul principal era cel demografic. Tanara natiune turca ar fi fost solutia la imbatranita Europa care se reproduce tot mai putin. Si daca tot ai aceasta criza demografica si deficit de forta de munca, ce solutie mai buna decat Turcia! Cam asa suna argumentul... A fost complet neconvingator politic, in ciuda rationalitatii lui. Iar cei care l-au respins primii au fost tocmai liderii ...citeste mai departe despre "Imigrantii, solutia pentru scaderea demografica a Europei? Ce trebuie sa faca Romania" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Dungaciu Romania criza demografica imigranti, #Dungaciu Romania natalitate , #Stiri International