Impactul Brexit asupra mutarii si angajarii in Anglia

Joi, 29 Septembrie 2016, ora 17:47
1704 citiri
Impactul Brexit asupra mutarii si angajarii in Anglia

Multi romani care lucreaza in Marea Britanie se intreaba daca vor fi in masura sa ramana aici, dupa votul Brexit. La fel de preocupati sunt si cei care intentionau sa isi caute un loc de munca acolo si nu stiu daca acest lucru mai este posibil acum.

In prezent, cetatenii oricarui stat membru pot lucra oriunde in blocul UE, dar acest drept de a lucra in Marea Britanie ar putea fi eliminat, ca parte a negocierilor ce vor urma referendumului.

Momentan nu se pot face decat speculatii cu privire la evolutia situatiei, insa este cert ca vor urma schimbari majore. Vestea buna este ca in acest stadiu incipient al procesului, expertii nu se asteapta la o schimbare brusca.

In acest context, romanii care au planuri serioase si oportunitati de angajare ar trebui sa profite de ele si sa nu se ingrijoreze prea mult.

In mod normal, cetatenii statelor membre ale Uniunii Europene nu vor mai beneficia de dreptul automat de a lucra in Marea Britanie. Acest lucru se aplica si reciproc, insa ...citeste mai departe despre "Impactul Brexit asupra mutarii si angajarii in Anglia" pe Ziare.com

#romani Anglia, #romani Marea Britanie, #Brexit romani Anglia , #Stiri International