Imparatul Japoniei este pregatit sa abdice, dar legislatia nu-i permite

Luni, 08 August 2016, ora 10:09
813 citiri

Imparatul Japoniei, Akihito, a dat de inteles, luni, intr-un mesaj video catre popor, al doilea de cand e monarh, ca este pregatit sa abdice.

Motivul invocat este varsta inaintata si ingrijorarea ca intr-o zi ar putea sa nu mai fie capabil sa-si indeplineasca atributiile.

Mesajul video de 10 minute a fost inregistrat duminica la Palatul Imerial si vine dupa mai multe informatii aparute in mass-media potrivit carora imparatul in varsta de 82 de ani se gandeste sa abdice.

"Atunci cand iau in calcul faptul ca nivelul formei mele fizice scade treptat, sunt ingrijorat ca ar putea deveni dificil pentru mine sa-mi indeplinesc datoria in calitate de simbol al statului cu intreaga mea fiinta, asa cum am facut pana acum", spune Akihito in mesajul catre ...citeste mai departe despre "Imparatul Japoniei este pregatit sa abdice, dar legislatia nu-i permite" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#imparat Japonia abdica, #imparat Japonia retrage varsta, #nou imparat Japonia, #Akihito retrage, #imparat Akihito abdica , #Stiri International