In caz de razboi, Romania si Rep.Moldova s-ar putea uni Interviu

Sambata, 13 Septembrie 2014, ora 13:03
1047 citiri
In caz de razboi, Romania si Rep.Moldova s-ar putea uni Interviu

In momentul de fata, realist vorbind, unirea Romaniei cu Republica Moldova mai este posibila doar in caz de catastrofa umanitara, cum ar fi un razboi, considera Roman Mihaies, politolog de la Chisinau si presedinte al Asociatiei "Moldova Europeana Unita".

"Unirea rapida poate avea loc doar in cazul unei catastrofe umanitare in R.Moldova, de exemplu in cazul reizbucnirii unui razboi cu Transnistria separatista, care ar produce multe victime si pagube, iar comunitatea internationala si marele puteri ar fi puse in situatia de a salva populatia, una din solutii fiind unirea rapida cu Romania", este scenariul prezentat de Roman Mihaies, intr-un interviu acordat Ziare.com.

Chiar daca nu va fi unire decat odata cu o posibila integrare a Rep.Moldova in UE, Romania este totusi "principalul avocat al Rep.Moldova", fapt ce poate sa fi jucat in apararea romanilor de peste Prut de o invazie ca in Ucraina.

"Rusia tine cont de faptul ca Romania este sensibila la subiectul Rep.Moldova, poate ...citeste mai departe despre "In caz de razboi, Romania si Rep.Moldova s-ar putea uni Interviu" pe Ziare.com

#unire Moldova Romania, #Moldova aderare Uniunea Europeana, #Moldova razboi Rusia , #Stiri International