In ce tari se vorbesc cele mai multe limbi - Statul in care se vorbesc 800

Marti, 06 Octombrie 2015, ora 20:47
970 citiri
In ce tari se vorbesc cele mai multe limbi - Statul in care se vorbesc 800
Foto: Captura YouTube

Mutarea intr-o alta tara presupune adesea invatarea unei limbi straine. Insa exista locuri in lume unde e nevoie ca expatii sa invete nu una, ci doua sau trei limbi straine.

Conform Ethnologue, citat de BBC, cele mai multe limbi se vorbesc in Papua Noua Guinee, Indonezia, Nigeria, India si SUA - mai bine de 300 in granitele fiecareia dintre tarile mentionate.

Pe primul loc se afla orasul Port Moresby, din Papua Noua Guinee. De altfel, in intreaga tara se vorbesc peste 800 de limbi. O explicatie a acestui fenonem tine de asezarea geografica a acestei tari, unde adesea se ajunge foarte greu dintr-un loc in altul. Astfel, s-au pastrat limba si traditiile diferitelor clanuri.

Port Moresby, capitala tarii, a atras oameni din toate colturile statului, veniti pentru un loc de munca mai bun, dar si expati de pretutindeni.

Pe locul doi se afla Jakarta, Indonezia, cel mai populat oras din sud-estul Asiei, cu 11 milioane de locuitori. ...citeste mai departe despre "In ce tari se vorbesc cele mai multe limbi - Statul in care se vorbesc 800" pe Ziare.com

#tari cele mai multe limbi, #tari diversitate lingvistica mare, #capitale tari limbi, #orase SAU multe limbi, #limba oficiala Nigeria , #Stiri International