In ciuda apelurilor disperate ale Ankarei, SUA isi retrag rachetele Patriot din Turcia

Sambata, 10 Octombrie 2015, ora 11:02
788 citiri
In ciuda apelurilor disperate ale Ankarei, SUA isi retrag rachetele Patriot din Turcia
Foto: Departamentul Apararii

SUA au inceput sa isi retraga rachetele Patriot stationate in Turia, in pofida unui recent apel al Ankarai fata de aliatii din NATO pentru a mentine unitatile de aparare aeriana si rachetele, pe fondul razboiului civil din Siria invecinata.

Rachetele Patriot au fost initial amplasate la baza de la Gaziantep in sud-estul Turciei, dupa ce tara a solicitat aliatilor NATO sa o apere impotriva rachetelor trase dinspre Siria, aminteste Hurriyet.

La 15 august insa, Germania a anuntat ca pune punct contributiei la misiunea anti-racheta din Turcia si a doua zi si SUA au informat ca misiunea, care trebuia sa se incheie in octombrie, nu va fi continuata.

Retragerea sistemului anti-racheta american a inceput prin aducerea rachetelor Patriot in portul Iskenderun, de unde mai multe vase le vor duce pe pamant american.

Retragerea are loc la doar cateva zile de la apelul insistent al Turciei la aliatii NATO, de a isi mentine ...citeste mai departe despre "In ciuda apelurilor disperate ale Ankarei, SUA isi retrag rachetele Patriot din Turcia" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#SUA retragere rachete Patriot Turcia, #SUA sistem antiracheta Turcia , #Stiri International