In Grecia se cauta vinovati. Ministrul Apararii: Oamenii au inrautatit situatia cand si-au construit ilegal case

Joi, 26 Iulie 2018, ora 15:48
1115 citiri

Panos Kammenos, ministrul Apararii din Grecia, a declarat ca cetatenii au contribuit la gravitatea incendiilor de vegetatie din aceasta saptamana, deoarece au construit ilegal cladiri de-a lungul timpului, care au blocat rutele de evacuare.

Conform declaratiei ministrului, cladirile construite fara autorizatie de catre cetateni in zonele impadurite au cauzat acum blocarea rutelor de evacuare, relateaza BBC.

In timpul vizitei lui Kammenos de joi in orasul Mati, localnicii l-au criticat, acuzandu-l ca i-a abandonat. Mai multi greci s-au plans ca au fost sfatuiti sa se refugieze in mare pentru a scapa de flacari, lucru imposibil de facut pentru majoritatea persoanelor in varsta.

Kammenos a respins acuzatiile conform carora Guvernul ar fi esuat sa isi protejeze cetatenii.

"Aceasta este o problema din trecut. Toate aceste proprietati construite fara licenta au ocupat coasta fara sa respecte vreo regula", a declarat ministrul.

In urma incendiilor, o casa din patru a fost complet distrusa, iar peste jumatate dintre locuinte au fost partial distruse.

Cel putin 85 de persoane au murit, iar echipajele de salvare cauta momentan zeci de persoane considerate disparute.

Grecia dupa incendiu: Cine este responsabil?Flacarile din Grecia au ucis si un irlandez aflat in luna de miereMarturiile salvatorilor din Armaghedonul elen: Mergem din casa in casa, poate gasim pe cinevaRomania trimite ajutoare in GreciaTragedie in Grecia: Incendiile au ucis zeci de oameni, inclusiv turisti. Unii au fost gasiti imbratisati, la cativa metri de mare (Galerie foto)Marturii cutremuratoare din infernul din Grecia ...citeste mai departe despre "In Grecia se cauta vinovati. Ministrul Apararii: Oamenii au inrautatit situatia cand si-au construit ilegal case" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#incendii vegetatie Grecia , #Stiri International