In incercarea de a o invinge pe Merkel, Martin Schulz se inspira de la Macron

Sambata, 20 Mai 2017, ora 14:14
867 citiri
In incercarea de a o invinge pe Merkel, Martin Schulz se inspira de la Macron
Foto: Facebook Angela Merkel

Candidatul Partidului Social-Democrat german (SPD) pentru postul de cancelar, Martin Schulz, a sugerat vineri ca in campania premergatoare alegerilor legislative din septembrie va prelua abordarea pe care noul presedinte francez, Emmanuel Macron, a avut-o in campania sa prezidentiala, transmite agentia DPA.

Emmanuel Macron s-a evidentiat prin echilibrarea pozitiei sale proeuropene, cerand o reforma o arhitecturii zonei euro, care a ajuns la ora actuala sa fie considerata nedemocratica.

"Voi face exact la fel", a declarat Schulz cotidianului Frankfurter Allgemeine Zeitung. "Avem nevoie de un nou imbold puternic pentru Europa care sa trezeasca de asemenea un nou entuziasm pentru Europa", a explicat el in continuare.

Schulz a cerut de asemenea ca politica financiara europeana sa fie legata de cea privind refugiatii, sugerand astfel ca tarilor care nu accepta cotele obligatorii de refugiati sa le fie reduse fondurile europene. "Tari care iau multi bani, precum Polonia, ne-au abandonat in chestiunea refugiatilor", a spus el, sustinand ca Germania, fiind cel mai mare contributor financiar al UE, nu poate accepta acest refuz.

Dupa ce Schulz a demisionat de la conducerea Parlamentului European pentru a prelua presedintia SPD, acest partid a crescut in sondaje la inceputul anului, ajungand chiar peste Uniunea Crestin-Democrata (CDU) a cancelarului Angela Merkel. Dar conservatorii au castigat recentele alegeri regionale din cel mai populat land al Germaniei, Renania de Nord-Westfalia, si au revenit de asemenea in sondaje.

O noua victorie pentru conservatorii Angelei Merkel, in landul cu cea mai mare populatie din Germania

In ultimul sondaj, publicat tot vineri, formatiunea CDU este cotata cu circa 38% din intentiile de vot si SPD cu numai 26%. ...citeste mai departe despre "In incercarea de a o invinge pe Merkel, Martin Schulz se inspira de la Macron" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Martin Schulz strategie Macron, #strategie Martin Schulz alegeri , #Stiri International