In infernul din Siria, cel mai mult sufera nevinovatii. Lectia pe care trebuie sa o invatam din tragedia Alep

Duminica, 18 Decembrie 2016, ora 12:32
2563 citiri
In infernul din Siria, cel mai mult sufera nevinovatii. Lectia pe care trebuie sa o invatam din tragedia Alep
Foto: Arhiva Ziare.com

Groznai, Dresden, Guernica, acestea sunt orase care au intrat in istorie pentru ca au fost rase de pe fata pamantului in timpul unor conflicte. In curand, si orasul sirian Alep va intra in aceasta statistica sumbra.

Patrimoniul musulman din Alep, vechi de 1000 de ani, s-a transformat in praf. Bombele au lovit scoli si spitale, oamenii au ramas fara case, au murit de foame ori au fost gazati, scrie The Economist, intr-un amplu material titrat "Lectia pe care trebuie sa o invatam din Alep".

Nimeni nu stie cati dintre zecile de mii de oameni - ultima enclava arab sunnita - vor muri sub daramaturile caselor in care locuiesc acum. Chiar daca vor fi evacuati in siguranta, asa cum le-a fost promis, in ultimii ani au trait un adevarat calvar, care n-are nimic de-a face cu principiul ca oamenii nevinovati ar trebui crutati de ravagiile si ororile razboiului. O realitate urata si sumbra a pus stapanire, iar lumea e din ce in ce mai periculoasa si instabila, se arata in materialul care ...citeste mai departe despre "In infernul din Siria, cel mai mult sufera nevinovatii. Lectia pe care trebuie sa o invatam din tragedia Alep" pe Ziare.com

#lectii Alep, #razboi Siria Alep, #razboi siria victime , #Stiri International