In Islanda, Partidul Piratilor, unul dintre cele mai radicale din Europa, are sanse reale sa formeze guvernul

Sambata, 13 August 2016, ora 13:56
855 citiri
In Islanda, Partidul Piratilor, unul dintre cele mai radicale din Europa, are sanse reale sa formeze guvernul
Foto: Captura YouTube

Partidul Piratilor din Islanda, unul dintre cele mai radicale din Europa, ce militeaza pentru democratie directa, mai multa transparenta guvernamentala si azil pentru Edward Snowden, ar putea forma noul guvern al tarii, potrivit sondajelor dinainte de alegeri.

Aceasta platforma politica inedita a iesit prima sau aproape de primul loc in toate sondajele realizate in ultimul an in Islanda.

Partidul Piratilor isi propune sa reinventeze democratia cu ajutorul noilor tehnologii. Printre altele, vrea sa convinga compania care dezvolta Pokemon Go in Islanda sa faca puncte de vanat pokemoni in sectiile de votare, pentru a spori participarea tinerilor la scrutin.

"Incepem sa ne dam seama ce se intampla. (...) Este vorba de schimbare determinata nu de frica, ci de curaj si speranta. Suntem populari, nu populisti", a spus Birgitta Jonsdottir, lidera partidului (Foto).

Alegerile din Islanda, programate pe 29 octombrie, ...citeste mai departe despre "In Islanda, Partidul Piratilor, unul dintre cele mai radicale din Europa, are sanse reale sa formeze guvernul" pe Ziare.com

#Partidul Piratilor Islanda alegeri , #Stiri International