In loc de analize pe Brexit, UE mai bine s-ar uita in propria ograda

Marti, 28 Iunie 2016, ora 05:53
812 citiri
In loc de analize pe Brexit, UE mai bine s-ar uita in propria ograda

Intr-o UE sfasiata de multiple crize, votul din 23 iunie exprimat de majoritatea cetatenilor britanici este probabil cel mai semnificativ eveniment din ultimii 26 de ani scursi de la prabusirea dictaturilor comuniste si sfarsitul Razboiului Rece.

Implicatiile Brexit-ului sunt atat de profunde si ating atat de multe domenii ale vietii din Marea Britanie si din UE incat fluviul de analize si opinii care deja inunda spatiul public va continua, fara indoiala, multa vreme de acum.

In aceasta revarsare de opinii trebuie sa incercam sa discernem informatia de zgomot, iar un prim pas in acest sens cred ca este recunoasterea unui adevar: britanicii nu au votat neaparat despre UE, ci mai degraba despre ei insisi.

Voturile in favoarea Brexit-ului reprezinta un amalgam de voturi exprimate impotriva efectelor globalizarii, impotriva schimbarii prea rapide care distruge reperele inradacinate ale oamenilor obisnuiti.

Votul proBrexit a fost un vot impotriva inegalitatii crescande si a ...citeste mai departe despre "In loc de analize pe Brexit, UE mai bine s-ar uita in propria ograda" pe Ziare.com

#Brexit Marea Britanie, #marea britanie uniunea europeana , #Stiri International