In panica generalizata, un expert ne linisteste: Refugiatii nu vor schimba demografia continentelor

Miercuri, 09 Septembrie 2015, ora 09:38
977 citiri
In panica generalizata, un expert ne linisteste: Refugiatii nu vor schimba demografia continentelor
Foto: INED

Afluxul sutelor de mii de migranti si refugiati in Europa "nu va duce la schimbarea demografiei la nivelul continentelor", asigura Gilles Pison, de la Institutul national de studii demografice (INED) in fata temerilor generate de acest fenomen.

In 2015, populatia lumii este estimata la circa 7,3 miliarde de oameni si ar trebui sa continue sa creasca pana la atinge aproximativ 11 miliarde catre sfarsitul acestui secol, potrivit previziunilor INED.

Avertisment din Europa: Sa primim toti refugiatii ar fi o victorie a Statului Islamic

"Imigratia nu va schimba fundamental datele demografice la scara continentelor. Mai mult, astazi, exista un flux de refugiati si nu de imigranti. Nu se stie cat timp vor ramane in tara gazda, cat de multi se vor intoarce acasa si cand. Chiar daca in cazul Siriei, in special, aceasta ar putea dura ceva timp inainte ca situatia sa se stabilizeze", a opinat expertul francez, intr-un interviu acordat marti AFP.

Criza refugiatilor, in cifre: Cine sunt ...citeste mai departe despre "In panica generalizata, un expert ne linisteste: Refugiatii nu vor schimba demografia continentelor" pe Ziare.com

#imigranti demografie continente, #invazie imigranti Europa, #refugiati Europa , #Stiri International