In sfarsit cedeaza in fata Europei? Grecia, gata de un "compromis dificil"

Sambata, 13 Iunie 2015, ora 17:17
815 citiri
In sfarsit cedeaza in fata Europei? Grecia, gata de un "compromis dificil"
Foto: Facebook/Alexis Tsipras

Premierul grec Alexis Tsipras s-a declarat gata de "un compromis dificil" care sa permita "un acord viabil" cu creditorii tarii, UE si FMI, a declarat sambata o sursa guvernamentala, citata de AFP.

"Daca se ajunge la un acord viabil, chiar daca compromisul este dificil, vom depasi aceasta provocare, pentru ca singurul nostru criteriu este iesirea din criza si incheierea supunerii fata de memoranda (politica de austeritate - n.r.) ", a spus Alexis Tsipras in cadrul unei reuniuni de vineri seara cu colaboratorii sai, citat intr-un comunicat al Guvernului.

O delegatie greaca urma sa reia sambata dupa-amiaza negocierile la Bruxelles cu reprezentantii creditorilor pentru a incerca sa ajunga la un acord privind masurile pe care Atena trebuie sa le adopte.

Acest acord este o conditie necesara pentru deblocarea unei transe din creditul international pentru tara, bani care i-ar permite sa-si achite datoriile si sa evite o incetare de plati.

Seful bancii centrale a Germaniei: ...citeste mai departe despre "In sfarsit cedeaza in fata Europei? Grecia, gata de un "compromis dificil"" pe Ziare.com

#Grecia compromis negocieri Bruxelles , #Stiri International