In sfarsit, pace in Siria? Rezolutia pe care o va adopta ONU

Vineri, 26 Februarie 2016, ora 07:42
886 citiri

Consiliul de Securitate al ONU urmeaza sa adopte vineri dupa-amiaza o rezolutie care va aproba acordul americano-rus de incetare a ostilitatilor in Siria si va cere aplicarea sa de catre toate partile implicate, potrivit unor surse diplomatice.

Adoptarea acestui document, propus de Washington si Moscova, va coincide cu audierea in Consiliu a mediatorului ONU Staffan de Mistura care va face prin videoconferinta o prezentare a eforturilor pe care le-a depus pentru oprirea luptelor din Siria si relansarea negocierilor de pace, scrie AFP.

Acord de incetare a focului in Siria: Prima miscare a lui Assad si ce spune Opozitia

Rezolutia, a carei copie a fost obtinuta de AFP, "sprijina pe deplin" acordul de incetare a focului americano-rus care este prevazut sa intre in vigoare sambata la orele 00.00 in Siria (vineri, 22.00 GMT).

Ea reclama ca "toate partile carora li se aplica incetarea ostilitatilor sa o respecte" si ii indeamna pe membrii Grupului international de sprijin pentru ...citeste mai departe despre "In sfarsit, pace in Siria? Rezolutia pe care o va adopta ONU" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#armistitiu Siria pace, #pace Siria rezolutie ONU , #Stiri International