In Siria armele au tacut: Armistitiu negociat de rusi si americani pana in ultimul moment

Sambata, 27 Februarie 2016, ora 08:22
926 citiri

O incetare a focului a intrat in vigoare, sambata, la ora locala 0:00 in Siria (22:00 GMT vineri), intre regim si rebeli, potrivit unui acord incheiat luni intre Rusia si Statele Unite si sustinut de ONU.

Acesta este primul armistitiu de aceasta amploare in razboiul ce a facut peste 270.000 de morti din martie 2011.

Exact la miezul noptii, armele au tacut in suburbiile Damascului si in orasul Alep, potrivit corespondentilor France Presse.

Ultraradicalii gruparii Statul Islamic, care controleaza cu o mana de fier nord-estul si estul tarii, precum si jihadistii Frontul Al-Nosra nu sunt inclusi in acord. Seful Frontului, Abu Mohammad al-Jolani, le-a cerut rebelilor care ii sunt aliati in multe locuri sa respinga armistitiul, pe care l-a calificat drept "umilitor".

In timpul zilei, au avut loc bombardamente intense. Potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), avioanele rusesti si ale regimului au efectuat 180 de raiduri asupra regiunii Damasc, in nordul si ...citeste mai departe despre "In Siria armele au tacut: Armistitiu negociat de rusi si americani pana in ultimul moment" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#armistitiu Siria, #acord pace Siria , #Stiri International