In timpul vizitei lui Trump, Japonia se confrunta cu un val de alerte cu bomba, fenomen foarte rar

Luni, 06 Noiembrie 2017, ora 09:32
1076 citiri
In timpul vizitei lui Trump, Japonia se confrunta cu un val de alerte cu bomba, fenomen foarte rar
Foto: Arhiva Pixabay

Mai multe alerte cu bomba s-au inregistrat luni in Japonia, un fapt foarte rar in arhipelag, in timp ce presedintele american Donald Trump se afla in vizita oficiala in aceasta tara.

Cu toate acestea, nu a fost gasita nicio urma de explozivi si nu a fost facuta nicio arestare, potrivit politiei japoneze.

Amenintarile cu bomba s-au inregistrat in mai multe locuri din vestul Japoniei, departe de Tokyo, unde Trump se afla luni, relateaza AFP.

In prefectura Shiga (vest), o companie de feribot a primit un apel anonim de la un barbat "care a declarat ca a plasat o bomba in interiorul unei ambarcatiuni de agrement, asteptata sa explodeze o ora mai tarziu", a declarat un purtator de cuvant al politiei.

Politia a efectuat cercetari intense la bordul navei, ai carei 290 de pasageri au fost evacuati, dar nu a gasit niciun dispozitiv exploziv, in timp ce barbatul la originea apelului inca era cautat, a adaugat acest purtator de cuvant.

O alta companie de feribot din Hiroshima a primit amenintari similare, de asemenea prin telefon.

Legatura maritima cu Insula Itsukushima, populara in randul turistilor pentru renumitul sanctuar shinto inscris in Patrimoniul Mondial UNESCO, a fost temporar suspendata pentru verificari.

La Osaka (vest), o alerta cu bomba a avut loc intr-un mare magazin, care s-a dovedit de asemenea o farsa.

De asemenea, la Kyoto, un operator feroviar a primit o informatie anonima ca o bomba ar exploda o ora mai tarziu intr-o gara, potrivit agentiei de presa Jiji. Gara respectiva a fost temporar inchisa, afectand aproximativ 8.000 de calatori.

Iata care sunt cele mai importante 5 puncte ale turneului lui Trump in Asia, de la Putin la Coreea de Nord ...citeste mai departe despre "In timpul vizitei lui Trump, Japonia se confrunta cu un val de alerte cu bomba, fenomen foarte rar" pe Ziare.com

#alerte bomba Japonia Trump vizita , #Stiri International