In UK se planuieste inlaturarea Theresei May

Vineri, 06 Octombrie 2017, ora 08:42
835 citiri
In UK se planuieste inlaturarea Theresei May
Foto: Arhiva (Guvernul Marii Britanii)

Grant Shapps, fost presedinte al Partidului Conservator din Marea Britanie, a declarat ca aproximativ 30 de parlamentari conservatori sustin inlaturarea Theresei May din functia de premier, in timp ce ministrul de Interne, Amber Rudd, a reiterat sprijinul pentru May.

Shapps, care a prezidat partidul intre 2012 si 2015, sustine ca doresc schimbarea Theresei May inclusiv cinci fosti ministri ai Cabinetului. El a precizat ca nu este clar daca exista suficient sprijin pentru aceasta mutare, relateaza Reuters.

Pentru a declansa o contestare formala a conducerii, 48 parlamentari conservatori trebuie sa semneze un document in acest sens, care ar fi trimis asa-zisei Comisii 1922.

Grant Shapps este de parere ca Theresa May ar trebui sa convoace alegeri pentru conducerea partidului, dupa rezultatele slabe de la parlamentare si esecul de a uni Cabinetul in jurul sau.

Citeste si May cere inca doi ani dupa 2019 pentru Brexit. Cum ramane cu drepturile romanilorBrexit: 3 din 5 britanici dezaproba modul in care May poarta negocierile cu UE

In schimb, Amber Rudd, ministrul de Interne, este increzatoare ca Theresa May va ramane premier si va indeplini obiectivele partidului. May a fost sustinuta public si de catre Damian Green, prim secretar de stat si vicepremier.

"Stiu ca ea este la fel de hotarata ca oricand sa-si continue slujba, o vede ca pe o datorie, va continua si va aduce succesul pentru acest guvern", a spus Green.

Potrivit unor membri ai Partidului Conservator, ramanerea Theresei May in functia de premier a depins pana acum de absenta unui succesor clar, care sa poata uni partidul in jurul demersului de Brexit, si de teama unor alegeri despre care multi conservatori cred ca l-ar aduce la putere pe liderul opozitiei laburiste, Jeremy Corbyn. ...citeste mai departe despre "In UK se planuieste inlaturarea Theresei May" pe Ziare.com

#May pierde Partidul Conservator , #Stiri International