In ziua vizitei lui Trump, Polonia anunta ca va cumpara rachete Patriot din SUA de miliarde de dolari

Joi, 06 Iulie 2017, ora 12:33
1187 citiri
In ziua vizitei lui Trump, Polonia anunta ca va cumpara rachete Patriot din SUA de miliarde de dolari
Foto: Facebook/Antoni Macierewicz

Polonia a semnat miercuri seara un memorandum pentru achizitionarea din Statele Unite a unor sisteme antibalistice Patriot, a declarat Antoni Macierewicz, ministrul Apararii de la Varsovia.

"A fost semnat un memorandum prin care Guvernul SUA a fost de acord sa vanda Poloniei rachete Patriot de cel mai modern tip", a declarat joi dimineata oficialul polonez.

Varsovia a anuntat in luna martie ca este in negocieri pentru semnarea unui acord in valoare de 7,6 miliarde de dolari cu firma americana Raytheon, obiectul contractului fiind livrarea de opt sisteme Patriot, informeaza Reuters.

Rzad USA dal zgode na sprzedaz Polsce systemow #Patriot. Pierwsze dwie baterie maja trafic do Polski do 2022 roku https://t.co/Tvzk9ZqFYU pic.twitter.com/KgVEQYF3ZC- Polska Zbrojna (@Polska_Zbrojna) July 6, 2017

Donald Trump a ajuns, miercuri seara, in Polonia.

Polonia si-a intensificat eforturile de inarmare a fortelor sale armate in contextul actiunilor Rusiei in regiunea Europei de Est.

Citeste si despre posibilitatea ca Romania sa cumpere rachete Patriot de la americani:

Vrea sau nu Romania rachete Patriot de la americani? Ambasadorul SUA spera sa se ajunga la o intelegereMinistrul Apararii vrea rachete Patriot, dar decizia nu e inca luata. Ce se intampla cu corvetele si avioanele F16Romania vrea sa cumpere de la americani rachete Patriot ...citeste mai departe despre "In ziua vizitei lui Trump, Polonia anunta ca va cumpara rachete Patriot din SUA de miliarde de dolari" pe Ziare.com

#rachete Patriot SUA, #Varsovia rachete Patriot , #Stiri International