Inca o demisie din Administratia Trump: Secretarul de Stat pentru Afaceri europene pleaca din functie pana la jumatatea lunii februarie

Marti, 22 Ianuarie 2019, ora 21:18
962 citiri
Inca o demisie din Administratia Trump: Secretarul de Stat pentru Afaceri europene pleaca din functie pana la jumatatea lunii februarie
Foto: Administratia Prezidentiala (Arhiva)

Wess Mitchell, asistent al secretarului de Stat american pentru Afaceri europene si euroasiatice, a anuntat marti seara ca demisioneaza, la doar 16 luni dupa preluarea functiei, informeaza cotidianul The Washington Post si agentia Associated Press.

Departamentul de Stat a anuntat ca Wess Mitchell va ramane in functie pana la jumatatea lunii februarie.

"Wess Mitchell a avut o activitate extraordinara. Am apreciat expertiza si inteligenta sa cat timp a condus echipa pentru afaceri europene a actualei Administratii", a declarat secretarul de Stat american, Mike Pompeo.

Robert Palladino, un purtator de cuvant al Departamentului de Stat, a declarat ca Wess Mitchell a fost un "lider valoros si eficient", un "prieten bun al aliatilor si partenerilor din Europa".

Wess Mitchell a declarat pentru cotidianul The Washington Post ca demisioneaza din ratiuni familiale, nu din cauza disensiunilor legate de politicile Administratiei Donald Trump.

"Demisia intervine intr-o perioada de tensiuni intre Washington si capitalele europene pe fondul disensiunilor referitoare la comert, bugete pentru aparare si retragerii Statelor Unite din Acordul nuclear iranian.

Decizia demisiei a fost anuntata la doar o luna dupa ce Mike Pompeo a rostit un discurs la Bruxelles, centrul Uniunii Europene, in care a exprimat dubii privind valoarea unor institutii multilaterale precum UE si a unor organizatii internationale agreate de Europa, inclusiv FMI si Banca Mondiala", comenteaza agentia Associated Press.

In iunie 2018, Wess Mitchel a fost prezent la Bucuresti (foto).

Citeste mai multe si despre vizita lui Wess Mitchell in Romania:

Bogdan Aurescu, vizita de lucru in America - cu cine s-a intalnitMesagerul lui Mike Pompeo, la Bucuresti: Vom fi foarte atenti la orice tentativa de a pune in pericol realizarile de pana acumTrimisul Departamentului de Stat al SUA la Bucuresti: Ati facut progrese in lupta anticoruptie. Nu vreau sa faceti un pas inapoi!Wess Mitchell: China si Rusia vor sa intre in Est, China vrea sa submineze si Rusia vrea sa incalceEmisarul Departamentului de Stat venit la Bucuresti: Iohannis e apreciat la Casa Alba. SUA urmaresc cu atentie evolutiile din Romania ...citeste mai departe despre "Inca o demisie din Administratia Trump: Secretarul de Stat pentru Afaceri europene pleaca din functie pana la jumatatea lunii februarie" pe Ziare.com

#Wess Mitchell demisie, #Wess Mitchell administratie Trump , #Stiri International