Inca un ministru britanic demisioneaza din echipa premierului Theresa May

Marti, 17 Iulie 2018, ora 10:30
852 citiri
Inca un ministru britanic demisioneaza din echipa premierului Theresa May
Foto: Facebook/ Theresa May

Guto Bebb, ministru de rangul al doilea insarcinat cu achizitiile in Ministerul britanic al Apararii, a demisionat luni din echipa guvernamentala condusa de prim-ministrul Theresa May.

Bebb, care este si deputat, a votat impotriva unui amendament la proiectul de lege propus de Guvern in domeniul taxelor vamale dupa iesirea din Uniunea Europeana, anunta BBC.

Modificarea aprobata luni de Parlament, cu o majoritate la limita (305 voturi pentru si 302 impotriva), prevede ca Regatul Unit nu va mai percepe taxe pentru UE, dupa Brexit, decat daca se va ajunge la o intelegere privind reciprocitatea.

Ministrii juniori nu fac parte din cabinetul britanic, din care au demisionat deja ministrul pentru Brexit, David Davis (pe 8 iulie), si cel de Externe, Boris Johnson (pe 9 iulie).

Ministrul Brexit-ului si secretarul de stat insarcinat cu acesta au demisionatBoris Johnson a demisionat din functia de ministru de Externe al Marii Britanii, suparat ca premierul vrea un Brexit prea soft

BBC reaminteste ca in urma cu o saptamana Bebb apreciase demisia lui Johnson ca "un act egoist".

Citeste si Marea Britanie dezvaluie planul de iesire din UE. Se vor reintroduce vizele! Nota de plata: 44 de miliarde de euro ...citeste mai departe despre "Inca un ministru britanic demisioneaza din echipa premierului Theresa May" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ministru britanic demisie, #Guto Bebb demisie , #Stiri International