Inca un om de baza din echipa lui Trump recunoaste ca a incercat o apropiere de Rusia inca de anul trecut

Miercuri, 08 Martie 2017, ora 12:16
1004 citiri
Inca un om de baza din echipa lui Trump recunoaste ca a incercat o apropiere de Rusia inca de anul trecut
Foto: Facebook/Donald Trump

Jeffrey Gordon, fost consilier al presedintelui american in perioada campaniei electorale, a recunoscut ca s-a intalnit cu ambasadorul rus Serghei Kisliak inainte ca Donald Trump sa castige prezidentialele, pentru a discuta despre o apropiere a Washingtonului de Moscova.

Jeffrey "JD" Gordon a declarat pentru The Independent ca s-a intalnit cu ambasadorul rus in iulie, cu 5 luni inainte ca Trump sa castige alegerile din SUA.

Potrivit acestuia, cei doi au discutat atat despre cum ar putea coopera Moscova si SUA pentru a inlatura amenintarea islamista extremista, dar si despre dorinta lui Trump de a face un parteneriat strategic cu Moscova.

Gordon sustine ca discutia cu ambasadorul rus nu a durat mai mult de cinci minute, iar in cadrul acesteia s-a convenit ca SUA sa coopereze cu Rusia impotriva extremistilor radicali islamisti, astfel incat "sa nu existe situatii in care oameni din Cecenia sa se arunce in aer la maratonul din Boston".

"Ar trebui sa ii ascultam pe rusi cand avertizeaza legat de suspectii de terorism", a mai spus fostul consilier al lui Trump despre discutia purtata cu ambasadorul rus la Washington.

Gordon, care a fost si purtator de cuvant al Pentagonului in perioada 2005 - 2009, afirma despre discutia purtata cu oficialul rus ca a fost un pic mai mult decat una diplomatica.

In SUA sunt in desfasurare mai multe anchete legate de implicarea Moscovei in alegerile prezidentiale, in beneficiul lui Trump. Se ancheteaza de asemeni posibilele legaturi dintre oamenii lui Trump si Moscova. Actualul presedinte a negat astfel de zvonuri, sustinand ca nu exista niciun fel de legaturi cu oficialii rusi.

Inca din timpul campaniei, Trump a vorbit despre un parteneriat cu Rusia, impotriva Statului Islamic. A afirmat ca ceea ce face Putin e bine, declarand ca un parteneriat cu Rusia ar fi bun pentru intreaga lume. Nu s-a referit in niciun moment la incalcarea drepturilor omului din Rusia, la anexarea Peninsulei Crimeea sau la sprijinul oferit rebelilor pro-rusi in estul Ucrainei.

Saptamana trecuta, un alt oficial, secretarul american al Justitiei, Jeff Sessions, apropiat al lui Trump, a recunoscut ca s-a intalnit cu ambasadorul rus in doua randuri, in 2016, in plina campanie prezidentiala americana. Anuntul a venit dupa ce acesta declarase sub juramant in fata membrilor unei comisii parlamentare ca nu s-a intamplat asa ceva.

Un scandal asemanator l-a doborat deja pe consilierul pentru securitate nationala de la Casa Alba, Michael Fl ...citeste mai departe despre "Inca un om de baza din echipa lui Trump recunoaste ca a incercat o apropiere de Rusia inca de anul trecut" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#consilier Trump contacte Rusia, #JD Gordon intalnire ambasador rus, #echipa Trump contacte Moscova, #ambasador rus intalniri oameni Trump , #Stiri International