Incepe cel mai mare proces din Turcia, la mai bine de un an de la lovitura de stat esuata

Marti, 01 August 2017, ora 13:48
1034 citiri
Incepe cel mai mare proces din Turcia, la mai bine de un an de la lovitura de stat esuata
Foto: Ziare.com

La mai bine de un an de la lovitura de stat din Turcia, din iulie 2016, in aceasta tara incepe cel mai mare proces, la tribunal urmand sa apara aproape 500 de persoane.

Potrivit Al Jazeera, un total de 486 de suspecti vor fi judecati in tribunale construite special in acest sens, langa capitala Ankara.

Acestia sunt acuzati de diferite infractiuni, de la crima, incalcarea Constitutiei si incercarea de a-l ucide pe presedintele Recep Erdogan, informeaza si agentia Anadolu.

Dintre cei 486 de acuzati, 461 de suspecti sunt arestati, iar 7 sunt in continuare cautati. Ceilalti 18 sunt acuzati, dar nu inchisi.

Fethullah Gulen, cel considerat de regimul de la Ankara ca a stat in spatele puciului esuat, se numara printre principalii suspecti, insa el se afla in continuare in Statele Unite, in exil. De asemenea, a respins acuzatiile care i s-au adus.

Printre cei care sunt arestati se numara generalul Akin Ozturk, fost sef al fortelor aeriene, care insa este judecat in alt proces care are legatura cu lovitura de stat.

In urma puciului din iulie 2016, au murit in jur de 300 de persoane, majoritatea civili, iar peste 2.000 au fost ranite. Au fost aproape 16.000 de oameni retinuti, dintre care jumatate arestati, iar aproape 50.000 de oficiali si angajati guvernamentali au fost suspendati.

17 jurnalisti de opozitie sunt judecati, incepand de luni, in TurciaDupa publicarea trailerului, producatorul unui film despre puciul din Turcia a fost arestatTurcia prelungeste cu 3 luni starea de urgenta, la un an de la puciul esuat impotriva lui ErdoganErdogan semneaza in The Guardian, la un an dupa tentativa esuata de puci, un editorial despre tradarea Occidentului si democratia din TurciaMii de oameni concediati in Turcia, la un an de la tentativa de puci ...citeste mai departe despre "Incepe cel mai mare proces din Turcia, la mai bine de un an de la lovitura de stat esuata" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#proces acuzati lovitura de stat Turcia, #cel mai mare proces Turcia, #Turcia judecata puci esuat , #Stiri International