Inceputul sfarsitului crizei migratiei? Cateva concluzii

Vineri, 22 Aprilie 2016, ora 11:48
849 citiri
Inceputul sfarsitului crizei migratiei? Cateva concluzii

"Valul" de migranti care vine din Turcia spre Grecia prin Uniunea Europeana da semne ca a incetinit simtitor. Conform Organizatiei Internationale a Migratiei, numarul celor care incearca sa ajunga in Occident pe aceasta ruta a scazut de la un varf de 1.500 de migranti la aproximativ 300 pe zi.

Ce a "schimbat jocul?"

In primul rand, acordul dintre Uniunea Europeana si Turcia.

Ankara primeste bani (3 miliarde de euro), promisiuni concrete de liberalizare a vizelor, "amuteste" criticile Europei cu privire la deplasarea sa catre autoritarism si alte avantaje.

In schimb, Uniunea Europeana poate returna imigrantii sositi ilegal din Turcia in Grecia, dar e obligata sa primeasca, pentru fiecare din ei, cate un imigrant care alege cai legale. O cota regleaza situatia astfel incat totul sa nu se transforme intr-o tranzactie. In al doilea rand, blocarea granitelor de catre tarile balcanice i-a descurajat pe cei care doreau sa ajunga in Occident.

Este momentul pentru niste concluzii ...citeste mai departe despre "Inceputul sfarsitului crizei migratiei? Cateva concluzii" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#invazie imigranti Europa, #refugiati Europa, #teroristi imigranti Europa , #Stiri International