Incident la exercitiile Zapad ale Rusiei: Un elicopter ar fi lansat rachete catre observatori. Mai multe persoane, ranite (Video)

Marti, 19 Septembrie 2017, ora 16:05
1222 citiri
Incident la exercitiile Zapad ale Rusiei: Un elicopter ar fi lansat rachete catre observatori. Mai multe persoane, ranite (Video)
Foto: Captura Twitter

Un incident ar fi avut loc la Sankt Petersburg, in timpul exercitiilor militare Zapad 2017, pe care le desfasoara Rusia atat pe teritoriul sau, cat si in statul vecin Belarus.

Conform The Moscow Times, un elicopter militar de tipul Ka-52 ar fi lansat accidental o salva de rachete aer-sol in apropiere de o zona de unde mai multi jurnalisti si observatori urmareau exercitiile militare.

Pe Internet au aparut deja inregistrari (neconfirmate) ale acestui moment. Se crede ca imaginile au fost surprinse de catre observatori.

Під час військових навчань "Запад 2017" пара російських вертольотів на полігоні під Санкт-Петербургом відпрацювала не зовсім по мішеням: pic.twitter.com/EYMYTG74BI- Мілітарний портал (@mil_in_ua) September 19, 2017

Incidentul, care nu a fost confirmat de oficialitatile ruse, ar fi avut loc in urma cu o zi sau doua in poligonul de unde, luni, presedintele Vladimir Putin a asistat la exercitii, a povestit o sursa, marti, pentru 66.ru, site citat de The Moscow Times.

Conform sursei, doua persoane au fost grav ranite.

The Washington Post sustine ca trei persoane au fost ranite, iar presa britanica arata ca ranitii sunt din randul jurnalistilor.

Conform cotidianului american, ministerul rus al Apararii a negat incidentul, numindu-l "o provocare" sau "prostia cuiva".

Totusi, incidentul a fost anuntat inclusiv de televiziunea de stat din Rusia. Conform informatiilor prezentate de aceasta, doua persoane au fost ranite usor si doua masini au fost distruse.

Luni, o multime de observatori, printre care si peste 100 de jurnalisti, a fost lasata sa priveasca de pe margine exercitiile militare.

Uriasele exercitii militare ruso-belaruse. Minskul invita reprezentanti din sapte tari sa vada ca nu fac nimic rau

Exercitiile militare care ne dau fiori au inceput. Care este scenariul pregatit si ce vrea Kremlinul

Rusia incepe exercitiile militare in Belarus: Scenarii de razboi cu 3 tari imaginare

Rusia se pregateste pentru cele mai mari exercitii militare de la incheierea Razboiului Rece. Care e, de fapt, jocul lui Putin? ...citeste mai departe despre "Incident la exercitiile Zapad ale Rusiei: Un elicopter ar fi lansat rachete catre observatori. Mai multe persoane, ranite (Video)" pe Ziare.com

#incident Zapad 2017, #accident exercitii militare Rusia, #observatori raniti Zapad 2017, #jurnalisti raniti Zapad 2017 , #Stiri International