Atentate in Spania: Filmul atacurilor si ce a urmat

Vineri, 18 August 2017, ora 11:42
901 citiri

Spania a fost zguduita de doua atentate teroriste petrecute in Barcelona si Cambrils, joi dupa-amiaza si vineri dimineata, ambele revendicate de Statul Islamic.

La Barcelona, 13 oameni au fost ucisi si in jur de 100 raniti, dupa ce o duba a intrat in multime pe celebra strada La Rambla. Un copil de doar 3 ani se afla printre cei morti. Ranitii sunt cetateni din 24 de tari, inclusiv Romania.

Iata si ce stim pana in acum despre atentatele din Spania

La Cambrils, o masina cu 5 teroristi cu centuri explozive, care s-au dovedit a fi false, a intrat in oameni pe strada, unul dintre ei incercand apoi sa injunghie persoanele din zona, insa toti 5 au fost ucisi de politisti. Inainte ca autoritatile sa-i lichideze au fost raniti insa 6 civili si un politist.

Au fost si alte incidente despre care autoritatile au anuntat ca ar putea avea legatura cu atentatele: o explozie la o casa din localitatea Alcanar si un barbat gasit injunghiat intr-o masina ce n-a oprit la un filtru al Politiei.

Ziare.com v-a prezentat, in format LIVE TEXT, desfasurarea evenimentelor de vineri dimineata din Spania:

11:32 - Steagurile Spaniei si Uniunii Europene au fost coborate in berna, la Parlamentul European de la Bruxelles.

La bandera de Espana y de la Union Europea a media asta en la sede del Parlamento Europeo. Europa de luto junto a Espana. pic.twitter.com/Nr7lSletvA- EP President Tajani (@EP_President) 18 august 2017

11:20 - Zona La Rambla a fost redeschis turistilor, vineri dimineata.

11:09 - Al treilea arestat in cazul atacului din Barcelona este un cetatean marocan de 34 de ani, prins in orasul Ripoll, din nordul Cataloniei.

11:02 - O sursa judiciara citata de The Telegraph sustine ca o celula de opt persoane ar fi fost implicata si ar fi planuit un atac cu butelii cu gaz.

11:00 - Un baietel de 5 ani se numara si el printre ranitii de la Barcelona, iar unul de 7 ani este dat disparut.

10:36 - Autoritatile au transmis ca centurile explozive purtate de teroristii de la Cambrils erau false.

10:29 - Printre ranitii de la Barcelona se numara si cetateni din Irlanda sau Rusia.

10:12 - Ministerul Afacerilor Externe a anuntat ca un al treilea roman se afla printre ranitii in urma atentatului de la Barcelona. El e internat in spital, iar starea sa de sanatate nu este una grava.

10:06 - Ministrul catalan de Interne, Joaquim Forn, a transmis ca se crede ca autorii atacurilor fac parte din aceeasi celula terorista, insa aceasta ipoteza nu poate fi co ...citeste mai departe despre "Atentate in Spania: Filmul atacurilor si ce a urmat" pe Ziare.com

#masina multime Cambrils, #atac terorist Cambrils, #atac terorist Barcelona, #atac terorist Spania, #suspecti ucisi Spania, #morti atac terorist Barcelona , #Stiri International