Increderea americanilor in economie, la cel mai redus nivel din ultimele 10 luni

Vineri, 25 Octombrie 2013, ora 19:36
1073 citiri
Increderea americanilor in economie, la cel mai redus nivel din ultimele 10 luni

Increderea americanilor in economie a scazut in octombrie la cel mai redus nivel din ultimele 10 luni, ceea ce arata ca reluarea activitatilor institutiilor federale din Statele Unite, blocate partial timp de peste doua saptamani, nu a calmat ingrijorarea populatiei.

Indicele privind increderea consumatorilor, calculat de Thomson Reuters/University of Michigan, a scazut la 73,2 puncte, cel mai redus nivel din acest an, de la 77,5 puncte in septembrie. Analistii anticipau ca indicele va cobori la 75 de puncte, relateaza Bloomberg.

Blocarea activitatilor guvernamentale i-a facut pe americani mai pesimisti in privinta perspectivelor economiei, a carei redresare continua sa fie inconstanta.

"Stim ca increderea consumatorilor a fost influentata negativ de blocarea activitatilor guvernamentale si de drama pragului datoriilor", a declarat Ryan Wang, analist la HSBC Securities in New York.

Totusi, cotatiile record ale actiunilor si cresterea preturilor proprietatilor vor creste puterea de cumparare a unora dintre familiile americane, in apropierea sezonului cumparaturilor de sarbatori.

Indicele care arata opinia americanilor fata de finantele lor personale a scazut in octombrie de la 92,6 puncte la 89,9 puncte.

#economie sua, #incredere economie americani, #institutii dfederale Statele Unite , #Stiri International