Industria digitala va aduce 20 de mld. de dolari Londrei, in 10 ani

Luni, 16 Iunie 2014, ora 09:14
1412 citiri
Industria digitala va aduce 20 de mld. de dolari Londrei, in 10 ani

Sectorul tehnologiei digitale din Londra ar putea avea o crestere anuala de 5,1% in urmatorii zece ani, ceea ce va genera un plus de 20 de miliarde de dolari (12 miliarde de lire sterline) in economia locala si 46.000 de noi locuri de munca, conform unor estimari comandate de primaria capitalei britanice.

Aceasta crestere ar putea fi sustinuta si de modificarile propuse pentru legislatia imigratiei, care va oferi firmelor de tehnologie dreptul de a angaja straini pe baza unor vize de "talent exceptional", conform prognozelor realizate de London & Partners, citate de Reuters.

Anul trecut, numarul de angajati din industria tehnologiei din Londra se ridica la 382.000 de persoane, in crestere cu 11% fata de 2009, conform iformatiilor furnizate de South Mountain Economics.

Sectorul industriei tehnologiei si informatiei din Londra, estul si sud-estul Angliei - aici fiind incluse si orasele universitare Oxford si Cambridge - au o crestere mai accelerata decat California, a precizat South Mountain Economics.

In Londra si in regiunea din jur, se estimeaza ca sunt 44.000 de angajati in sectorul tehnologiei finantelor, mai multi decat in New York sau Silicon Valley, aici fiind 43.000 de angajati, respectiv 11.000 de angajari.

#londra tehnologie, #crestere economica londta, #industrie londra , #Stiri International